Yrityskylässä

Vierailimme yrityskylässä 6A- ja 6B- luokkien kanssa. Yrityskylä on kuudesluokkaisille rakennettu pienoiskaupunki, jossa oppilaat pääsevät tutustumaan työelämään toimiessaan eri yritysten työntekijöinä.

Yrityskyläpäivää varten yhteiskuntaopin tunneilla oli tutustuttu esimerkiksi yhteiskunnan toimintaan, talouden eri käsitteisiin sekä työelämässä toimimiseen. Ennen yrityskylää jokaiselle oppilaalle oli arvottu ammatti ja yritys, jossa oppilas toimii yrityskyläpäivän ajan. 

Yrityskyläpäivän aluksi kaupunginjohtajaksi valittu oppilas piti kyläläisille pienen puheen, ja jokaisen yrityksen johtaja kertoi, mitä kukin yritys tekee. Oppilaille oli ammatista riippuen määritelty erilaisia työtehtäviä, joita heidän tuli tehdä työpäivän aikana. Oppilaille maksettiin työpäivästä myös palkkaa, jonka avulla he pääsivät ostoksille toistensa yrityksiin.

Päivä oli hyvin opettava ja mielenkiintoinen. Monipuolisesti ja onnistuneesti toteutettu yrityskylä opetti työelämässä tarvittavia taitoja, tiimityöskentelyä ja vastuuta.

Terveisin Emma Burmeister

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: