Tapani eläkkeelle syksyllä 2014!

IMG_0617Turun normaalikoulun teknisen työn opettaja, lehtori Tapani Johansson jäi eläkkeelle 1.8.2014 alkaen. Tapanin eläkkeelle lähtöä juhlittiin koko työyhteisön voimin 12.9 Kupittaan paviljongilla.

Tapani on toiminut yläkoulun teknisen työn opettajana vuodesta 1983 alkaen, yhteensä siis yli 30 vuotta – se on pitkä aika. Matkaan mahtuu paljon kokemusta ja myös muutoksia työelämässä. Tapanin työkokemus sisältää myös didaktiikan opetusta yliopistolla sekä lukuisia mm. työnjohdollisia tehtäviä teollisuudessa.
Opettajana Tapani on jämpti, rauhallinen ja paneutuva. Hän halusi oikeasti tutustua kaikkiin oppilaisiinsa ja luoda toimivan ja lämpimän ”työsuhteen” jokaisen oppilaan kanssa. Teknisen työn opetus alkaa hänen mukaansa työturvallisuuden opiskelusta ja oppimisesta sekä siitä, että opitaan työkalujen omat paikat teknisen työn tilassa ja ennen kaikkea opitaan pitämään työkalut omilla paikoillaan.

Tapanin kannustavassa ohjauksessa oppilaat ovat saaneet suunnitella ja toteuttaa omia ideoitaan. Tärkeää tässä kaikessa Tapanin mukaan on ollut tekemisen prosessi, ei vain lopputuote.

Tapanin johdolla norssin oppilaat ovat voineet vuosittain osallistua valtakunnalliseen Taitaja-kisaan. Toisinaan norssilaiset ovat pärjänneet loistavasti päästen loppukilpailuun ja toisinaan on tiputtu jo alkukarsinnoissa. Tapanin mielestä tärkeää on kuitenkin ollut hioa ennen kilpailua joukkuehenkeä ja valaa oppilaisiin uskoa pärjäämisen mahdollisuudesta sekä yhdessä toimimisen tärkeydestä. Näin kehitetään tulevassa työelämässäkin tarvittavia tärkeitä ominaisuuksia. Tapani on myös huolehtinut siitä, että kilpailuissa oli mukana kannustusjoukkoja ja näinkin rakennettiin ns. ”norssi-henkeä”.

Tapani on toiminut pitkään yliopiston työsuojeluvaltuutettuna ja hoitanut tämän tehtävän erinomaisesti ja erittäin paneutuvasti. Tämän seurauksena norssilla on säännöllisesti kiinnitetty huomiota työsuojeluasioihin ja niiden kehittämiseen.

Kollegana Tapani on kuunteleva ja läsnä oleva. Hänen kanssaan on helppo puhua muustakin, kuin työstä. Huumori ja huumorintaju ovat vahva osa Tapania ja Tapanin tapaa toimia työyhteisössä.

Toivotamme kaikki norssilaiset sinulle hyviä eläkepäiviä ja rattoisia retkiä moottoripyörän selässä!

Annika Hongisto
perusopetuksen rehtori

Mainokset

Tietoja JariS
Toimin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnittelijana ja tukihenkilönä Turun yliopistoon kuuluvassa Turun normaalikoulussa. Tehtävänimikkeeni on sovellussuunnittelija.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s