Nasskäriä etsimässä – lukion survival-kurssi 27.-30.8.2012

Vanha vhs-kasetti toi Pertti Helinin tv-ruudulle. Kyseessä oli survival-kurssi kymmenen vuotta sitten, joka pidettiin Nasskärissa – Kökarin saaristossa. Pertti puhui psyykkisestä sekä fyysisestä selviytymisestä ja aurinko paistoi taustalla.

Suunnittelimme tämän vuoden kurssin samanlaiseksi kuin se oli juuri silloin 2002. Matkaan tuli kuitenkin mutkia ja suunnitelmat muuttuivat. Pyöräilimme aluksi Korppoon Galtbyyn, josta matkasimme yhteysaluksella Kökariin. Tuulivoimala Mika pyöri vinhasti 15 m/s-tuulessa ja mahdollisuus siirtyä kohdesaareemme Nasskäriin peruuntui. Jäimme aluksi Kökarin pääsaareen, jossa aloitimme pettuleivän valmistuksen, tutustuimme kirkkoon, Franciskuskappeliin ja hylkeenpyytäjien asuinpaikkaan. Toisena päivänä pääsimme saareen nimeltä Långö. Saari jaettiin kahtia: Ahvenanmaan ja Turunmaan osaan. Rajamerkkeinä toimi heijastinliivit ja punaiset valot. Aarteenmetsästyksen palkkiona oli maukkaita perunoita ja porkkanoita. Yön aikana muutamat oppilaat jäivät kiinni vastapuolen alueella ja tästä seurasi luuserin lenkkiä (kaikki tavarat mukana kävelyä). Kisailimme vedenylityksessä ja tulentekotaidoissa – tulta tehtiin ruudilla, sytytyspuikolla ja teräsvillalla. Kotimatkan pyöräilyosuudella pääsimme harjoittelemaan puhjenneen renkaan paikkaamista. YouTube-sivuilla on kurssilla tehty ruutiviulu – käykää katsomassa.

Survival-korut12Pettua_ja_perunaa_jessica_kokkVesistn_ylitysVesistn_ylitys_12Survuval_2012_001Survuval_2012_016Survuval_2012_047

Mainokset

Tietoja JariS
Toimin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnittelijana ja tukihenkilönä Turun yliopistoon kuuluvassa Turun normaalikoulussa. Tehtävänimikkeeni on sovellussuunnittelija.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s